Sikeres szellemitulajdon-védelmi és innovációs konferencia helyszíne volt a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

2012. április 3-4.

Intellectual Property and Innovation címmel sikeres konferenciának adott helyszínt a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH), amely az SZTNH és az USA Szabadalmi és Védjegy Hivatalának (United States Patent and Trademark Office, USPTO) közös szervezésében valósult meg Budapesten, 2012. április 3-4-én.

Az előadók között voltak a USPTO, az SZTNH és az ENSZ Európai Gazdasági Bizottságának munkatársai, a LES Magyarország, a Szellemi Tulajdon Üzleti Hasznosításáért Közhasznú Egyesület elnöke, továbbá vezető magyar innovatív vállalkozások képviselői.

A konferencia első napjának témái az amerikai és a magyar szabadalmi és védjegyoltalom, a hasznosítási vagy licencia szerződések, az iparjogvédelmi jogok átruházása, valamint a nemzeti hivatalok közötti munkamegosztás témaköreit ölelték fel. A második nap délelőttje olyan speciális kérdéseknek volt szentelve, mint az USA szabadalmi reformja, valamint a USPTO zöld technológiai kísérleti programja és gyorsított szabadalmi eljárásra vonatkozó kezdeményezése. Délután kiváló feltalálókkal, illetve vezető magyar, innovatív technológiát alkalmazó vállalkozások vezérigazgatóival szervezett kerekasztal beszélgetések folytak, valamint a közönség részére is lehetőség nyílt kérdések feltevésére.

A konferencia napirendje a prezentációkkal együtt itt letölthető.

2012/04/10